14 Ağustos 2018 Salı

Published Ağustos 14, 2018 by with 0 comment

İzmir'deki Yuvamız: Kaynaklar Kamp ve Tırmanış Alanı




Kaynaklar kamp alanına ulaşım Buca Hasanağa Parkı önünden kalkan dolmuşlarla sağlanmaktadır. Dolmuşun son durağında indikten sonra köyden 10-15 dakika yürümeniz gerekmektedir. Kendi aracınızla da kamp alanına ulaşım mümkün. Köyde market, manav, restoran, fırın ve umumi tuvalet bulunuyor.



Kaynaklarda tırmanış, kamp ve trekking yapılmaktadır. Ayrıca ücretsiz ve ulaşımın kolay olması İzmir'deki yuvamız  tanımını açıklamaktadır.



Ve gelelim Kampiz'e... Ekibimizle 2017'nin Aralık ayında Kaynaklar'da kamp yaptık. Temamız: Daha çok kamp, daha çok kitap'tı. Kampa katılanlar kitaplıklarında bulunan fazla kitapları yanlarında getirdiler. Bizde bu kitapları Türkiye'de kitap ihtiyacı olan okullara gönderdik. Mardin'den Kiraz'a, Siverek'ten Şırnak'a...
 

Kaynaklar kampında hava muhalefeti nedeniyle çok güzel şeyler yaşadık. Evet, yağmurluydu ve hiç unutmayacağımız bir kamp yapmıştık. Çadırlar kurulduktan sonra akşam için kamp ateşimizi yaktık. Kamp ateşiyle birlikte yağmur başladı. Kampiz kamplarının vazgeçilmezi yağmur yine bizimleydi. Fakat gece boyunca kimse ateş başından ayrılmadı, kimse sıkılmadı ve kamp ateşi hiç sönmedi. Birkaç saat yağmura maruz kaldıktan sonra şöyle bir konuşmaya tanık olduk. Bir dostumuza başka bir dostumuz fazla yağmurluğu olduğunu isterse ona verebileceğini söyledi. Dostumuz da "Buradaki herkes ıslanırken benim yağmurluk giymem doğru olmaz." dedi.

Yıllardır kamp yapıyor olabilirsiniz, pek çok insan tanımış ve çok fazla yer gezmiş olabilirsiniz. Fakat böyle güzel insanlar tanımış olamazsınız. Çünkü yağmurda arkadaşları ıslanırken yağmurluk giymeyi kabul etmeyen yüreği güzel insanları hiç unutamazsınız.

 

Kaynaklar herkesin kolay ulaştığı rahatça kamp yapabildiği bir alan. Aslında bu Kaynaklar'ın çöplüğe dönüşmesinin en büyük nedeni. İnsanlar bir yere ne kadar kolay gidebiliyorsa arkalarında bir o kadar çöp bırakıyorlar. Bilinçsizce çöplerin kamp alanına bırakılması Kaynaklar'ı günden güne bitiriyor. Siz orada birkaç gün kamp yapıyorsunuz ama sigara izmariti 2 yıl, sakız 5 yıl, pil 300 yıl, pet şişe 400 yıl, plastik 1000 yıl ve cam şişe 4000 yıl orada kalıyor. 

Lütfen yuvamızı temiz tutun! Kamp alanının çıkışında, köy girişinde çöp konteynerı mevcut. Gelişi güzel çöplerinizi doğaya atmaktan vazgeçin. Bunları yapanları da uyarmaktan çekinmeyin. Uyarın ki İzmir'deki yuvamızı  kaybetmeyelim.


"Boks maçı yerine kitapçıya git, eğlence merkezlerine gitmek yerine uzak ülkelere seyahat et. 
Doğayı düzeltmeye çalışma, onu kavramayı ve korumayı öğren…”  - William Reich


Sorularınız ve önerileriniz için bize yazın.

İnstagram: @kamp_iz
Facebook: Kampiz 
Hazırlayan: @cengizmcinar



      edit

0 yorum:

Yorum Gönder