20 Temmuz 2018 Cuma

Published Temmuz 20, 2018 by with 0 comment

Balçova Terapi Ormanı - Doğa Yürüyüşü

Balçova Terapi Ormanı Ulaşım Güzergahı
Balçova Terapi Ormanına, Balçova Termal Tesislerinden giriş yapılmaktadır. Giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Balçova Termal Tesislerine eshot veya özel aracınız ile ulaşabilirsiniz. Ekibimizle Balçova Termal Tesisleri önünde buluşup yürüyüşümüze başladık.

Balçova Terapi Ormanı Girişi


Balçova Terapi Ormanının oldukça zevkli bir yürüyüş parkuru mevcut. Parkur üzerinde ne kadar yürüdüğünüzü gösteren levhalar, dinlenme alanları, seyir terasları ve su kaynakları mevcut. Parkuru 4500 metre yürüdükten sonra sola patika bir yoldan inerek masal diyarı diyebileceğiniz alttaki görüntü ile karşılaşıyorsunuz. Ekibimizle burada yemek ve dinlenme molası verdik. Fakat bu patika yolda iniş yaparken çok dikkatli olmalısınız. Yol tek sıra halinde geçilebilecek kadar dar, eğimli ve kaygan. Bu sebeple mutlaka baton ve yürüyüş ayakkabınız olmalı.



Yürüyüşümüzde hava muhalefeti nedeniyle yağmura maruz kaldık. Yağmurluklarımız olduğu için fazla sorun yaratmadı. Hatta bu rotayı o kadar sevdik ki yürüyüşle yetinmeyip kamp yapılacak alanları keşfetmeye çalıştık. Yemek ve dinlenme molasından sonra parkuru geri yürüyerek yürüyüşümüzü tamamladık. Aşağıya da doğa yürüyüşleri hakkında bilmeniz gerekenleri ekleyip yazımızı tamamlayalım.



Doğa Yürüyüşleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sırt çantası: Sırt çantası olmadan olmaz. Mümkünse su geçirmeyen bir çanta tercih edin.
Su: Doğa yürüyüşü yaparken su kaynaklarına rastlamanız mümkün olsa da, siz yanınıza günlük su ihtiyacınızı karşılayacak kadar su almayı ihmal etmeyin. Spor yapacağınızı da hesaba katarak, taşımaktan üşenmeden çantanızda bulundurun.
Yiyecek: Sağlıklı bir sandviç, meyve ve kuru yemişler (fındık, ceviz, badem, kuru incir ve kuru kayısı gibi) doğa yürüyüşü için ideal yiyecekler. Fazla tuzlu veya fazla şekerli yiyecekler sizi normalden daha fazla susatacağı için tercih etmemekte fayda var.
İlkyardım çantası: Ne olur ne olmaz. Yanınıza yara bandı yahut sürekli kullandığınız ilaçları alın.
Kıyafet: Hava durumunu kontrol ederek başlayın. Yola çıkarken giydiğiniz ayakkabıların aktiviteye uygun olduğundan emin olmalısınız. Daha önce giydiğiniz ve rahat olduğundan emin olduğunuz bir ayakkabı tercih edin. Kesinlikle ilk kez giyeceğiniz bir ayakkabıyla doğa yürüyüşüne çıkmayın. Tabanı kaymayan, su geçirmeyen, sıcak tutan ve çok ağır olmayan spor ayakkabılar ve dağ botları doğa yürüyüşleri için idealdir. Giysilerinizin de rahat olmasına özen gösterin. Giysileriniz ince ve kalın katmanlardan oluşsun ki aniden değişen hava koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabilin. Çantanıza mutlaka yedek giysiler de alın. Yağmurluk da almayı unutmayın.
Kibrit veya çakmak: Ateş yakma niyetiniz olsun olmasın, siz yanınıza her ihtimale karşı ateş yakmak için kibrit veya çakmak almayı ihmal etmeyin.
Çakı: Yiyecekleriniz için kullanmanın yanı sıra bir çakı pek çok farklı işe de yarayabilir. Çantanıza atmayı unutmayın.
Poşet: Hayran hayran gezip, yürüyüş yaparken çöplerinizi etrafa gelişigüzel atmazsınız değil mi? Peki çöpleri ne yapacaksınız? İşte bunun için yanınıza bir kaç tane poşet almanızda fayda var.




Sorularınız ve önerileriniz için bize yazın.

İnstagram: @kamp_iz
Facebook: Kampiz 
Hazırlayan: @cengizmcinar

      edit

0 yorum:

Yorum Gönder