19 Temmuz 2018 Perşembe

Published Temmuz 19, 2018 by with 0 comment

Dikili Aşıklar Şelalesi

Aşıklar Şelalesi'ne Dikili'den taksi, Ayvalık araçları ya da otostopla ulaşabilirsiniz. Çanakkale yolu üzerinde Aşıkları Şelalesi tabelesını gördükten sonra inip kendi imkanlarınızla ya da otostopla işletmeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Güzergah olarak otostop için güzel bir noktada bulunuyor. Ekibimizin çoğunluğu otostopla gelmişti.

Dikili - Aşıklar Şelalesi Yol Güzergahı


Aşıklar Şelalesine ulaştığınızda girişte otopark ve restoran göreceksiniz. İşletme sizden giriş için 10 TL alıyor ve fiş veriyor daha sonra işletmeden alışveriş yaptığınızda fişi gösterirseniz toplam ücretten 10 TL'yi düşüp hesaplıyor. Yani sizden konaklama ücreti istemiyor sadece işletmeden az da olsa alışveriş yapılmasını istiyor.

Aşıklar Şelalesinde çok sayıda şelale bulunmakta bunları gezebilir, ağlayan mağarayı görebilirisiniz. Girişte şelaleleri gösteren bir harita ve yol üzerindeki taşlarda kırmızı işaretler mevcut. Hatta bizim kamp yaptığımız alanı gösteren yön işaretlerimizi hala orda görebilirsiniz. Biz kamp için Ece Çağlayanını seçtik alan olarak daha geniş, düz ve şelalenın daha büyük olması bunda etkili oldu. Alttaki videoda kamp alanımızın drone görüntüsü mevcut.


Kamp alanına dışarıdan yiyecek içecek getirmek yasak. Fakat yazının başında belirttiğimiz gibi işletmeden az da olsa bir alışveriş yaptığınızda dışarıdan yiyecek içecek getirmenizi sorun etmiyorlar. Bizim kamp yaptığımız alana ulaşmak için oldukça zorlu bir yolu takip etmeniz gerekiyor. Yolda 4-5 defa dereden karşıya geçmek zorunda kalıyorsunuz. Bu sebeple yanınıza yedek ayakkabı, çorap ya da deniz ayakkabısı almanız önemli. Biz geçilen yerleri taşla belirledik ama suyun yükseldiği zamanlar taşların bir önemi kalmıyor, ıslanıyorsunuz. Alanda odun mevcut fakat ateş yakmak yasak; tavsiyemiz kontrol edemeyeceğiniz hiçbir ateşi yakmayın. Biz kontrollü olarak yaktık fakat gece boyunca büyük ateşi, çadır yakınlarında yakılan küçük ateşleri kontrol edip söndürmeden uyumadık. Ayrıca alanın bakirliği ve güzelliği ulaşımın zor olmasında saklı. Bu sebeple alanı tertemiz bırakmayı unutmayın, güzelim doğayı kirletmeyin ki hep böyle güzel kalsın. Siz orada bir ya da iki gün geçirirsiniz ama attığınız çöp yüzyıllarca orada kalacak bunu unutmayın.

Kampiz ekibiyle Dikili Aşıklar Şelalesinde çok keyifli bir kamp yaptık. Çok güzel insanlar tanıdık. Kampın son günü dostlarımızla çekilen fotoğrafımızdan ne kadar mutlu ayrıldığımız anlaşılıyor. Sizlere de şimdiden keyifli kamplar. :)

  

Çadırı kur, ateşi yak, doğayı kucakla.

 

Sorularınız ve önerileriniz için bize yazın.

İnstagram: @kamp_iz
Facebook: Kampiz 
Hazırlayan: @cengizmcinar

 

 

      edit

0 yorum:

Yorum Gönder