10 Haziran 2018 Pazar

Published Haziran 10, 2018 by with 0 comment

Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkına ulaşım Karşıyaka Yamanlar Mahallesi üzerinden özel araçla sağlanıyor. Toplu ulaşım Yamanlara kadar var fakat sonrasında otostop için zor o sebeple özel aracınızın olması en iyisi.
Yamanlar - Karagöl Ulaşım











Karagölde işletme giriş için kişi başı 7.5 tl, araç başına ise 22 tl alıyor. Konaklama için çadır başı 30 tl. İşletmenin elektrik, wc ve restoran gibi imkanları mevcut fakat hiç yardımcı olabilecek tipler değiller. Ayrıca restoran pahalı siz alışverişi dışardan yapın. Alanda telefon çoğu yerde çekmiyor. Ancak yukarıya çıkarsanız belli noktalarda çektiği oluyor.














Alan milli park olması sebebiyle koruma alanı kapsamında o sebeple gölde balık tutmak ve alanda ateş yakmak yasak. Yine de size ateş yakabileceğiniz alttaki şeylerden veriyorlar bu sayede alana zarar vermemiş oluyorsunuz.











Karagölde hava normale göre 10-15 derece daha soğuk oluyor. Biz Kasım ayında kamp yaptık hem soğuk hem yağmurluydu. Ağaçların altına çadır kurarak yağmurdan korunmaya çalıştık.













Karagölün bizim için önemi Kampiz ailesinin ilk kampıydı ve kimse birbirini tanımıyordu ama herkes yıllardır tanışıyor gibi samimi ve sıcaktı. Karagölde kurulan dostluklar hala devam ediyor belki de Kampizin bugün hala aktif olacağının habercisiydi kurulan bu dostluklar.


Herkese iyi kamplar dileriz.
Sorularınız ve önerileriniz için bize yazın.
İnstagram: @kamp_iz
Facebook: Kampiz 
Hazırlayan: @cengizmcinar
      edit

0 yorum:

Yorum Gönder